Poate ca cea mai dificila parte a implementarii spiritualitatii in traiul cotidian, este sa iubesti oamenii.

Si cum sa ii iubesti cand ei insusi sunt atat de departe de iubire. Sunt rai, meschini, orgoliosi, cruzi, sadici, razbunatori, prosti, inculti, avari, barfitori, manipulatori, cu ochelari de cal, alergand dupa putere si preocupati doar de micul lor ego, ce-i tine mult prea ocupati ca sa vada gradul de suferinta in care se afunda zilnic. Si astfel, cotropiti de ” bube, mucegaiuri si noroi”, intr-o ” lume nebuna, nebuna” se lupta pentru te miri ce, fara sa tina cont de Dumnezeu si valorile morale adevarate ce ar trebui sa ii conduca spre adevarata iluminare.

Cum sa ii iubest cand te lovesc si te ranesc? Cum sa ii iubesti cand te calca in picioore ( la propriu si la figurat)ori de cate ori au ocazia? Cum sa ii iubesti cand doar ” interesul poarta fesul”? Raspunsul este unul singur – invatand compasiunea si deschizand Iubirea. Nu poti iubi daca nu stii ce este iubirea.

Oamenii sunt la fel inca de la inceputul civilizatiei. Si, foarte important, fiecare alege cum vrea sa fie. Dar cum e celalalt, nu are legatura cu tine, decat daca tu ii acorzi puterea asta. Ce se intampla in jurul tau este nu pentru a te identifica cu ce se intampla, ci pentru a invata calea spre eliberare.

Masina este albastra, punct. Asa este ea. De ce te-ai apuca sa judeci, sau de ce ai fi nefericit? Asa si cu oamenii. Asa sunt, punct. Cand te identifici cu ce gandesc, spun sau fac ei, incepe drama, pentru ca iti dai puterea si ii primesti intr-un spatiu, al tau, interior, in care ar trebui sa existe doar Dumnezeu. Puterea ta e doar a ta. Ai grija ce faci cu ea!

Traim intr-un Univers holografic, orbi si flamanzi, impresionati de iluzii pe care nu le intelegem. Interactiunea, pe oricare plan, este inevitabila. Tu decizi insa ce si cui permiti sa te modeleze. Existenta in planul fizic este efemera. Mai devreme sau mai tarziu toata lumea pleaca, caci asa este Legea. Este important ce lasi in urma si ce impact ai asupra celor din jur. Implicit asupra intregii populatii, planetei, galaxiei, universului. Aminteste-ti ca “buturuga mica rastoarna carul mare”. Si nu uita ca te vei intoarce. Iar ” cine seamana vant, culege furtuna”.

Lasa oamenii sa fie cum vor ei si distreaza-te invatand oglinzile ce iti arata ce-i in tine si la ce trebuie sa lucrezi, caci nimic nu e intamplator.

Iubirea este cheia, calea si desarvasirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire