November 16, 2017 ·

Intr-o lume obsedata de control pana la paroxism, recurgem deseori la toate tertipurile ce ne sunt la indemana pentru a ne atinge scopul, de multe ori uitand ca cei din jurul nostru au dreptul la propria parere si la propria viata.

A comunica este unul dintre cele mai grele lucruri, pentru ca am uitat de fapt ce vrem, ce suntem si ne-am indepartat de adevarul sufletului nostru, ridicand bariere si ziduri de netrecut. Frica a devenit de fapt resortul ce ne indeamna sa purtam masti, zi de zi si minut de minut.

Pentru a intelege modul in care gandim, sau mai bine zis modul in care reactionam in mod automat, fara ca macar sa ne dam seama ca ne facem rau in primul rand noua, ar fi bine sa desfacem misterul gandurilor noastre, identificandu-le si analizandu-le, sa simtim ce sunt minciunile, de unde provin si cum functioneaza. 

Sinceritatea brutala poate fi la fel de dureroasa ca o minciuna asa zisa necesara. Principalul ar fi sa invatam sa ne supraveghem gandurile, reactiile, cuvintele, atitudinile, astfel incat atunci cand vorbim si actionam sa fie doar din Iubirea Hristica, de la suflet la suflet, tinand cont in permanenta de necesitatea de a nu-l rani pe celalalt.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita <>