Exista 2 mari canale energetice, numite ida si pingala, ce corespund corpului fizic prin partea stanga (yin) si partea dreapta (yang), sau altfel spus feminin si masculin.

Aceste canale sunt cele care atunci cand se debalanseaza, produc dezechilibre, nu numai la nivelul corpului fizic, dar si asupra tuturor corpurilor enegetice. Dezechilibrul poate avea multe cauze, printre care sunt si cele karmice, dar se perpetueaza prin gandurile, cuvintele, credintele si actiunile noastre.

Partea stanga, este feminina, este apa, este sub influenta lunara, este magnetismul. Partea dreapta este focul, este masculinul, este reprezentata prin soare, este electricitatea.

Atunci cand una din parti este folosita in exces, sau prea putin folosita, apare dezechilibrul. Am sa exemplific prin utilizarea in exces a mainii pe care o consideram dominanta in actiunile din planul fizic. Indiferent daca esti stangaci sau dreptaci, cand folosesti mai mult una din maini, este o modalitate de a ramane in dezechilibru. Daca folosesti prea mult mana dreapta, apa (stanga) stagneaza. In cazul stangacilor, apa devine dominanta.

Apa este asociata emotiilor. Corpul emotional debalansat, si intr-un caz si in celalalt, produce dificultati in intelegerea intregului, in imposibilitatea de a stapani gandurile, in a relationa cu tine sau cu ceilalti, in imposibilitatea de a pastra echilibrul si de a permite energiei Divine sa functioneze in canalul central, sushumna.

Toate cele 3 canale sunt la fel de importante, ele putand fi intelese mai usor in ideologia crestina ca Sfanta Treime. Dumnezeu este centrul, in drapta este Fiul si in stanga este Sfantul Duh. Cand invocam Trinitatea, invocam echilibrarea in noi a tot ceea ce reprezinta Divinul interior. Caci cum e sus, asa e si jos, cum e afara, asa e si inauntru.

Anatomia energetica este la fel de importanta ca anatomia fizica. Nu poti trata un corp fara a le trata pe toate, fara a intelege cauzele pe care unii le numesc subtile, dar care mie mi se par grosiere, ale manifestarilor clinice din corpul fizic. Grosiere pentru ca blocajele sunt imense si se autogenereaza prin ceea ce credem.

Si pentru ca suntem ceea ce gandim, ar fi bine sa incepi sa observi cat de mult folosesti o mana, sau cealalta in actiunile fizice si cat de mult folosesti o emisfera sau cealalta in gandire.

Algoritmii sunt in stanga, in logica, in gandirea Divina, iar creatia este in dreapta, in Geometria Sacra. Cele doua se alimenteasa prin Iubirea Hristica si sunt echilibrate in canalul central, in Energia Atoatecreatorului, Mama/Tata Dumnezeu.

Sunt nenumarate tehnici, si si mai multe moduri metaforice ce descriu acest proces al echilibrarii, unele mai alambicate, altele mai fanteziste, cu reprezentari grafice mai mult sau mai putin inspirate, dar toate pornind din aceeasi sursa, si anume stravechea stiinta a reidentificarii Sufletului cu materialul Divin din care provine, dupa tiparul ( chipul si asemanarea) Creational. Calea este Tao. Echilibrul sau moderatia dupa Buddha si Iisus.

Dar oricat ar fi de complicata intelegerea, desi personal o consider prioritara, cred ca daca vei incepe sa fii constient atunci cand iti folosesti mainile, si sa vrei sa devi ambidextru, este un mare pas pe care il faci pe calea de a prelua controlul asupra puterii personale. Pentru ca acesta este unul dim modurile de a iesi din automatismele subconstiente. Si cand acest lucru se intampla, prin perseverare normal, constiinta incepe sa preia controlul, si poti deveni creatorul ce ai fost Creat sa fii.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire