Cand ritmul cotidian in care esti obisnuit se schimba, intreaga perceptie se schimba. Si daca oamenilor nu le place ceva, este exact schimbarea. Schimbarile au tendinta de a scoate la iveala tot ce nu functioneaza si, in mod automat, declanseaza pilotul automat al supravietuirii. Asa se instaleaza o stare permanenta de nervozitate, care se transforma in stres, iar cand totul nu se va intampla dupa dorinta proprie, oŕi intri in depresie, ori te transformi in razboinicul neinteles.

Nervozitatea se instleaza pe fondul de iritare in crestere, ce se autoalimenteaza din modul stereotipic de a gandi si din lipsa maleabilitatii si adaptabilitatii.

E dificil sa ajungi sa-ti stapanesti gandurile, starile, sau emotiile, pentru ca asta inseamna sa fii constient de tot ce se intampla in interiorul tau. De obicei se ajunge aici prin ani intregi de antrenamente prin care stai cu ochii mai mult inchisi catre lumea din afara. Dificultatea apare cand incepi sa infrunti ceea ce este in interior, si, ca o paranteza, este unul din motivele pentru care oamenii spun ca nu pot medita. Dar interiorul si exteriorul de cele mai multe ori sunt complet diferite.

Autoeducarea modului de a gandi ar putea incepe prin identificarea macar a unora dintre cauzele care produc starile de neliniste, cum ar fi incertitudinea, inutilitatea, sau fricile. Sunt multe capcane de genul grija exagerata pentru ziua de maine, sau dorinta ascunsa de a veni cineva sa te salveze, sau sa nu mi se intample si mie, care sunt generate la randul lor tot de lipsa adaptabilitatii ce s-a instalat odata cu dezlipirea talpilor de pe pamant si lipirea lor pe asfalt. Poate ca intoarcerea spre natura ar fi o solutie? Poate. Dar intoarcerea catre natura ta adevarata, n-ar fi si ea o solutie?

Sunt vremuri provocatoare pentru toata lumea. A da frau liber emotiilor este periculos si de cele mai multe ori inutil. Generezi karma. Sa te autoeduci in a-ti stapani impulsurile, nu e usor. Increderea se clatina, pentru ca se deschide constinta. Si nu stii cum sa faci fata jocului manipularii, ce este dus la un alt nivel. Il simti, dar nu-l intelegi. Te simti frustrat si cauti in jur, dar ai impresia ca totul a luat-o razna. Ai vrea sa se termine, sa te culci si cand te trezesti sa spui ca ai avut un vis straniu. … Dar ar fi momentul sa incepi sa stai pe propriile picioare si sa te intrebi cum ai putea sa ajuti. Cand ajuti pe altul, de fapt te ajuti pe tine. Sa cedezi doar pentru ca totul sa se reintoarca, nu e o solutie. Stai vertical si nu te lasa pacalit, atras, momit, ametit, de promisiunile iluzorii ce te pot transforma in robot cu o constinta controlata tehnologic!

Rasul ridica vibratia si te poate ajuta in luarea deciziilor corecte. Salvarea vine din interior, pe masura ce intelegi ca nervozitatea sau furia interioara, trebuie nu ucise, ci stapanite si canalizate spre a lucra intru Dumnezeire. Bate-te cu demonii disperarii si transforma-i in unelte valoroase. Devino stapanul puterii tale! Daca mana care te hraneste iti ofera mancare otravita, tu ce alegi sa faci?

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire